dimarts, 23 de novembre del 2010

El semàfors

dilluns, 22 de novembre del 2010

Mapes conceptuals

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals. Ens ajuda a integrar els nostres coneixements de forma esquematitzada.

Més informació, visiteu al blog del Jordi, on us donarà més informació dels mapes conceptuals.
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/mapes%20conceptuals




dimecres, 17 de novembre del 2010

RSS

El RSS és una forma sencilla de poder rebre informació al teu Bloc, de totes aquelles pàgines web que t'interessin, a través de lectors RSS, i d'aquesta manera no caldrà que les hagis de visitar una per una. Per tal, de que tot això funciona necessitaràs un lector RSS i tenir disponible el servei RSS.



 
 
Vídeo on amplia l'informació de les RSS.

divendres, 5 de novembre del 2010

Google Docs

Què és Google Docs? Google Docs és un espai personal on podem crear via web documents de text i fulls de càlcul, amb moltes de les funcionalitats dels programes / programari que es len al PC. Podem guardar els fitxers que anem creant, podem convertir i descarregar-los en diversos formats (per exemple, PDF), i també podem 'pujar' qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d'ofimàtica (MS Word, OpenOffice, etc.).
Puc compartir documents amb altres usuaris? Sí, 'Google Docs' permet que qualsevol fitxer que hàgim creat pugui ser compartit amb altres usuaris del servei que indiquem. A més, aquests usuaris poden així mateix editar de manera col.laborativa.
Puc utilitzar els documents per a publicar via web? Sí, l'eina permet publicar els teus treballs amb aspecte de pàgina web (no necessites tenir coneixements d'HTML), i fins i tot convertir-lo en un post del teu bloc.
http://google.dirson.com/o.a/google-docs

dijous, 4 de novembre del 2010

GIMP 2

L'altre dia a classe de Gtic, vam estar utilitzant una nova tècnica per retocar les nostres fotografies, mitjançant un programa anomenat Gimp 2. Gimp 2 és una aplicació semblant al Photoshop, però amb una cosa positiva, és gratuït.Aquest programa et permet crear gràfics i logos, retocar les imatges, eliminar elements no desitjats, canviar la mida, etc.

A continuació veurem un exemple de com treure algun objecte no desitjat de la nostra fotografia.

Imatge original. (Obtinguda per Jordi S.)
 
 
Imatge retocada (com podem veure el sabó ja no i és).
(Obtinguda per Jordi S.) 
 
Ara, us mostraré com reduir la mida de la nostra fotografia.

Imatge original (Obtinguda per Jordi S.)


Imatge reduïda