diumenge, 26 de desembre del 2010

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador

Els ordinadors entren a formar part de l'entorn educatiu, i ara cada vegada més. Per això Charles Crook les distribueix de manera diferents mitjanant unes metàfores:


  • La metàfora tutorial on és l'ordinador qui ensenya a l'alumne com a model d'aprenentatge. L'alumne respon a  les preguntes de l'ordinador, i aquest ho avalua. Aquest aprenentatge és molt individualitza i ajuda avançar. Un programa semblant seria edu365 i també el jclic.
  • Metàfora de la construcció aquí és on l'ordinador ens ajuda a aprendre. L'alumne explora en un ambient d'aprenentatge unes activitats que ell mateix construeix. Aquí l'alumne és qui ensenya donant instruccions a l'ordinador, com ara un exemple scratch.
  • La metàfora del laboratori aquí l'ordinador com a simulador, on l'ordinador són simuladors que són sistemes tutorials per l'alumne. L'alumne pot realitzar diversos projectes, però no incloure-hi. Aquí és més limitat. Un gran exemple és la Doctora Xinxenta.
  • La metàfora de la caixa d'eines. L'ordinador com a eina. L'ordinador proporciona unes possibilitats per fomentar i aportar més informació. És un amplificador de l'experiència d'escriure, pintar, etc. Un gran exemple és Tux Paint.

dilluns, 20 de desembre del 2010

Dropbox



 El Dropbox és una eina molt útil ja que permet guardar arxius a travès de un disc virtual. D'aquesta manera no cal guardar tot allò que necessites al teu pen, sinó que mitjançant dropbox pots accedir als teus arxius en qualsevol ordinador.

Per més informació premeu: aquí
 
A més us deixo diferents vídeos on amplien aquesta informació.


diumenge, 19 de desembre del 2010

Audacity

TutorialAudacity
View more presentations from Ramón OVELAR.

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure.


Descarregar el programa.


Editem amb el programa.








dilluns, 13 de desembre del 2010

Primera presentació de Grup



Primera presentacio
View more presentations from albamaldo.
Aquís us deixo el primer treball grup fet en powerpoint mitjançant el Google Docs. El grup estava format per: Marc Gil, Elisabet Marquilles, Pilar Freixa, Cristina López i Alba Maldonado. En el treball voliem explicar les respectives localitats de cada un, entre d'ells Terrassa o Mataró. 

dimarts, 23 de novembre del 2010

El semàfors

dilluns, 22 de novembre del 2010

Mapes conceptuals

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals. Ens ajuda a integrar els nostres coneixements de forma esquematitzada.

Més informació, visiteu al blog del Jordi, on us donarà més informació dels mapes conceptuals.
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/mapes%20conceptuals




dimecres, 17 de novembre del 2010

RSS

El RSS és una forma sencilla de poder rebre informació al teu Bloc, de totes aquelles pàgines web que t'interessin, a través de lectors RSS, i d'aquesta manera no caldrà que les hagis de visitar una per una. Per tal, de que tot això funciona necessitaràs un lector RSS i tenir disponible el servei RSS.



 
 
Vídeo on amplia l'informació de les RSS.

divendres, 5 de novembre del 2010

Google Docs

Què és Google Docs? Google Docs és un espai personal on podem crear via web documents de text i fulls de càlcul, amb moltes de les funcionalitats dels programes / programari que es len al PC. Podem guardar els fitxers que anem creant, podem convertir i descarregar-los en diversos formats (per exemple, PDF), i també podem 'pujar' qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d'ofimàtica (MS Word, OpenOffice, etc.).
Puc compartir documents amb altres usuaris? Sí, 'Google Docs' permet que qualsevol fitxer que hàgim creat pugui ser compartit amb altres usuaris del servei que indiquem. A més, aquests usuaris poden així mateix editar de manera col.laborativa.
Puc utilitzar els documents per a publicar via web? Sí, l'eina permet publicar els teus treballs amb aspecte de pàgina web (no necessites tenir coneixements d'HTML), i fins i tot convertir-lo en un post del teu bloc.
http://google.dirson.com/o.a/google-docs

dijous, 4 de novembre del 2010

GIMP 2

L'altre dia a classe de Gtic, vam estar utilitzant una nova tècnica per retocar les nostres fotografies, mitjançant un programa anomenat Gimp 2. Gimp 2 és una aplicació semblant al Photoshop, però amb una cosa positiva, és gratuït.Aquest programa et permet crear gràfics i logos, retocar les imatges, eliminar elements no desitjats, canviar la mida, etc.

A continuació veurem un exemple de com treure algun objecte no desitjat de la nostra fotografia.

Imatge original. (Obtinguda per Jordi S.)
 
 
Imatge retocada (com podem veure el sabó ja no i és).
(Obtinguda per Jordi S.) 
 
Ara, us mostraré com reduir la mida de la nostra fotografia.

Imatge original (Obtinguda per Jordi S.)


Imatge reduïda
 

diumenge, 31 d’octubre del 2010












Wikipedia es una Enciclopedia en línea, una página de consultas de Internet que cuenta con más de 11 millones de artículos. Su particularidad es que esos artículos son redactados por voluntarios, los mismos usuarios en todo el mundo que puedan acceder a la página, y deseen, voluntariamente, participar; por este motivo se le denomina "enciclopedia abierta". 
Wales fue quien tuvo la idea de crear una enciclopedia que se pudiera editar, pero Sanger propuso la idea de usar un Wiki para acelerar el proyecto (un wiki es un software que permite crear contenido colectivamente, y en ocasiones el término se emplea también para señalar un proyecto cooperativo entre usuarios, abierto). 
  •  Tothom pot redactar articles o incloure informació, ja què és públic.
  • Té informació que pot no ser verdadera, però d'altres que ajuden a saber què és vertader ja què tenen cites o links per poder accedir a la pàgina d'on s'ha tret o per temes relacionats.
  • Informació retocada continuament. 
Però té aspectes negatius, ja que s'han de veure i comparar els continguts i l'informació en diferents idiomes sobre un tema concret, ja que a cada idioma l'informació és diferent.

dijous, 21 d’octubre del 2010

Wikimedia Commons



 Wikimedia Commons és una organització feta amb l'objectiu de traduir les llicències Creative Commons a diferents idiomes, així també adaptar-les a diferents legislacions i sistemes de dret d'autor arreu del món.
  • Permet agafar fotos sota una llicència pública com a sharelike de Creative Commons.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Què és un BLOG?

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Què és un PREZI?

El Prezi és un programa per realitzar unes presentacions molt sofisticades i originals, i que per tant deixa de banda l'antic i conegut Powerpoint. Amb el prezi disposem de zoom i de moviment que permet destacar diferents visions de la presentació. A continuació us deixo una presentació amb prezi de com el·laborar-ne un.


dissabte, 16 d’octubre del 2010

Creative Commons

Creative Commons ens ajuda a notificar a tot aquell públic que visiti les nostres pàgines, quins drets adjudiquem sobre els nostres documents.

Com poder realitzar-ho:
1- Entrar a creative commons
2- Escollir una llicència i omplir un formulari.
3- Copiar el codi embed i enganzxar-ho al nostra bloc.

divendres, 15 d’octubre del 2010

Do re mi al jardí



Aquí us deixo un video de la cançó "Do re mi al jardí"

dimecres, 13 d’octubre del 2010

La descripció

Aquí us presento la meva descripció d'un company de classe.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Què és un WIKI?

El wiki són diverses pàgines web entrellaçades, les quals poden ser retocades i visitades en qualsevol moment pel seus representants. A continuació publico un vídeo, pujat del youtube, perquè veieu què és un wiki.


divendres, 8 d’octubre del 2010

Movimaker

ELS VIDEOS

Formats: wmv, AVI, dv ( digital video)...

pes: MB, KB ( per exemple).

Grandaria: 720 pixeles x 576 pixeles ( per exemple).

Velocitat fotograma: 25 fotograma/segon ( per exemple).


Utilitzem el programa movie maker per tal de fer un video.   

Windows Movie Maker és un programari d'edició de vídeo creat per Microsoft. Conté característiques tals com a efectes, transicions, títols o crèdits, pista d'àudio, narració cronològica, etc.

El desenvolupament de Windows Movie Maker va ser abandonat després del llançament de Windows Vista; la seva substitució, Windows Live Movie Maker, inclouran amb Windows Live Essentials, una descàrrega gratuïta de Windows Live.



Aquí veurem un vídeo fet per mi amb el programa movie maker. Al vídeo trobem imatges, música i transicions.

El movie maker és un programa molt senzill per fer vídeos simples ja que aquest programa no té una gamma molt amplia d'eines com el pinnacle studio.

 TUTORIAL PER FER SERVIR MOVIE MAKER:


dijous, 7 d’octubre del 2010

La vaga del 29 S

Era important fe vaga el dia 29 S? Que en penseu vosaltres?
La meva modesta opinió crec en part si i en part no, i ara poc a poc sabreu per què.
En part si, ja que tenim dret a manifestar-nos per un motiu que ens afecta de ple a la nostre vida. També perquè els polítics que en realitat tan miren per nosaltres, es donin compte de les coses aixi no van bé.
En part no perquè mentrestant molta gent fent la vaga se li descomptava de sou, els sindicalistes cobren tot el seu sou integrà, els politics que es van afegir a la vaga també cobren el seu sou integrà.

Ara responeu vosaltres, creieu que és necessària una vaga o és una perduda de temps i de diners? 

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Sofcatalà

A la pàgina web www.softcatala.org hi podem trobar un munt de programes totalment gratis que ens poden ajudar al llarg del tot el curs, no tan sols per la carrera, també per el nostre espai personal.

Dintre d'aquesta web trobem programes com: GIMP, firefox, avasi ( antivirus), audacity, mediaplayer, open office ( etc).
 
Aquí us penjo un vídeo on parla una mica més d'aquesta web.


dimarts, 5 d’octubre del 2010

3 i 3 i 3

Aquets dies a música hem estat cantant la cançò de 3 i 3 i 3, on més tard ens ha demanat que amb el mateix ritme de la song ens inventesim una lletra nova.

Lletra Original:

- Tres i tres i tres fan nou, nou i tres fan dotze.
- Tres i tres i tres fan nou, nou i tres fan dotze.
- Dotze i tretze vint-i-cinc, ai veus qui ho diria.
- Dotze i tretze vint-i-cinc, ai veus qui ho diria.

Lletra Inventada:

- Sóc un noi molt eixerit, tampoc gaire cosa.
- Jugo bastant a futbol, sóc el guardameta.
- M'agrada bastant menjar, ous i botifarra.
- I ara ja per acabar, madueixes amb nata.


dimecres, 15 de setembre del 2010

Què és el Delicious?

Aquí us penjo una presentació amplian la informació sobre la web del Delicious.

dimarts, 14 de setembre del 2010

Perfil públic de Delicious

Aquí us presentu el meu perfil públic de la pàgina web www.delicious.com
En aquesta pàgina podreu trobar webs d'interés, i veure que és el que més visiten els usuaris de Delicious. També podreu compartir les vostres webs d'interés amb els altres usuaris de la web.

Marc Gil's bookmarks

dissabte, 11 de setembre del 2010

La interactivitat




- Aquest vídeo ens parla de com els ordinadors en passat de ser màquines per fer càlculs, a màquines per poder-nos comunicar.
- Abans de l'arribada del gran fenomen d' internet, van haber diferents propostes per poder-nos comunicar a través de l'ordinador.
- El ratolí va ser creat com a eina per facilitar aquesta interectivitat.
- Els videojocs tenen un paper important a la interctivitat amb els ordinadors.
- L'interfecie és la relació entre la persona i l'ordinador.

dijous, 9 de setembre del 2010

Holaa companys de blaquerna!

Primer missatge pel meu blog.

Només comentar, aquests primers dies a blanquerna, amb gent nova, professor nous, vida nova.

També voldria prensentarme una mica. Em dic Marc Gil, sóc de Rubí, tinc 21 anys. M'agrada molt practicar l'esport, sobretot el futbol, encara que els practicu la gran majoria. També m'agrada molt la música, fa dos anys vaig deixar de tocar la guitarra electrica i cantar.
Portu desde els 14 anys amb contacte em nens de 4 a 8 anys, ja que he fet desde aquella edat de entrenador de futbol, també he estat dos anys a una escola fent de monitor de extrascolars esportives, també a casals d'estiu, a campus de futbol, etc.
Crec que poc a poc veureu com sóc, que es podrà comptar em mi pel que sigui i pel que faci faltar!

Les meves intencions són molts clares, he fet educació infantil, per què portu molts anys em contacte em nens d'aquesta franja d'edat i se lo bo i lo dolent d'aquestes edats, però com hem dit a classe aquests primers dies, la opció que tens de insidir en els seus actes futurs i la importància que tens sobre el nen, em motiven encara més a ser una persona important i un exemple aquells nens que tingui a la meva disposició.


Bona cap de setmana companys!