diumenge, 26 de desembre del 2010

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador

Els ordinadors entren a formar part de l'entorn educatiu, i ara cada vegada més. Per això Charles Crook les distribueix de manera diferents mitjanant unes metàfores:


  • La metàfora tutorial on és l'ordinador qui ensenya a l'alumne com a model d'aprenentatge. L'alumne respon a  les preguntes de l'ordinador, i aquest ho avalua. Aquest aprenentatge és molt individualitza i ajuda avançar. Un programa semblant seria edu365 i també el jclic.
  • Metàfora de la construcció aquí és on l'ordinador ens ajuda a aprendre. L'alumne explora en un ambient d'aprenentatge unes activitats que ell mateix construeix. Aquí l'alumne és qui ensenya donant instruccions a l'ordinador, com ara un exemple scratch.
  • La metàfora del laboratori aquí l'ordinador com a simulador, on l'ordinador són simuladors que són sistemes tutorials per l'alumne. L'alumne pot realitzar diversos projectes, però no incloure-hi. Aquí és més limitat. Un gran exemple és la Doctora Xinxenta.
  • La metàfora de la caixa d'eines. L'ordinador com a eina. L'ordinador proporciona unes possibilitats per fomentar i aportar més informació. És un amplificador de l'experiència d'escriure, pintar, etc. Un gran exemple és Tux Paint.

dilluns, 20 de desembre del 2010

Dropbox



 El Dropbox és una eina molt útil ja que permet guardar arxius a travès de un disc virtual. D'aquesta manera no cal guardar tot allò que necessites al teu pen, sinó que mitjançant dropbox pots accedir als teus arxius en qualsevol ordinador.

Per més informació premeu: aquí
 
A més us deixo diferents vídeos on amplien aquesta informació.


diumenge, 19 de desembre del 2010

Audacity

TutorialAudacity
View more presentations from Ramón OVELAR.

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure.


Descarregar el programa.


Editem amb el programa.








dilluns, 13 de desembre del 2010

Primera presentació de Grup



Primera presentacio
View more presentations from albamaldo.
Aquís us deixo el primer treball grup fet en powerpoint mitjançant el Google Docs. El grup estava format per: Marc Gil, Elisabet Marquilles, Pilar Freixa, Cristina López i Alba Maldonado. En el treball voliem explicar les respectives localitats de cada un, entre d'ells Terrassa o Mataró.